andrzej111, jeżeli konstrukcja opony nie została naruszona, to nie ma co wymieniać.
opony letnie - co myślicie
Zwiń
X
-
dołóż trochę i kup jakieś normalneZamieszczone przez fryta1979
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Witam !!!
Panowie,
kochając swoje auta, dbacie, myjecie, pielęgnujecie i na wiele różnych sposobów robicie dobrze..... np logujecie się na różnych forach samochodowych.... coby auta lepiej miały ....
, a czasami macie takie ........... pytania, że .... :roll:
Kochając swoje auta kupcie porządne oponki, minimum klasa średnia, a najlepiej coś z premium.... :!: :!: :!:
Ja polecam Dunlop SP Sport Fastresponse
. :arrow: (205 55 R16)
.................................................. .................................................. ...........................
Klasa budżet
Accelera
Barum
Dayton
Dębica
Infinity
Kormoran
Matador
Nankang
Sava
Zeetex
-------------
Klasa średnia
BFGoodrich
Falken
Firestone
Fulda
Hankook
Kleber
Kumho
Semperit
Toyo
Uniroyal
-------------
Klasa premium
Bridgestone
Continental
Dunlop
Goodyear
Michelin
Nokian
Pirelli
Vredestein
Yokohama
……………………………………………………………………………………………………………………………….
Pozostałe marki
Cooper
Fortuna
General
Goodride
Minerva
Nexen
Platin
Riken
Rockstone
Sailun
.................................................. .................................................. .........................
Miłego wyboru :lol:
pozdro
Komentarz
-
-
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
A i czasem warto zajrzeć na http://forum.octaviaclub.pl/viewforum.php?f=11 w sprawie opon bo userzy niejednokrotnie sprzedają nowe lub prawie nowe w dobrych cenach. :idea:O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
To zestawienie marek i klas opon ma się tak jak podawanie pensji brutto lub długości penisa razem z kręgosłupem. Dunlop na przykład ma opony typu premium ale też i średnią półkę, tak samo prawie każdy inny producent. Wszystkie parametry opon są mierzalne, też do niedawna nie wiedziałem, że są , ale trzeba sobie zobaczyć testy opon robione w Niemczech przez Auto - Bild. Zdziwko mnie capnęło niezłe jak np. Kumho było lepsze od innych bardziej znanych i lepiej "sprzedanych" marketingowo Wszystko jest sprawdzone i udokumentowane odpowiednimi wynikami. Nic nie jest subiektywne poza naszymi osobistymi odczuciami. Polecam, by nie błądzić w swoich ocenach :wink:
Komentarz
-
-
Conti znikają w oczach. Mają bardzo kiepską trwałość :?Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]
"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx
Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401
Komentarz
-
-
A co sądzicie o CPC5Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
-
wygladasz deszczu :? bedzie juz za kilka dni...
[ Dodano: Czw 29 Mar, 12 07:26 ]
będę mial okazje przetestowac i moje opony...(juz kiedys tak jechalem okolo 1000 km w ciaglym deszczu ale to jeszcze corsa na goodyear....) troche sie tego obawiam daleka droga i nie znane opony...i do tego jeszcze deszcz a moze i deszcz ze sniegiem...trzymajcie kciuki w niedziele wyjazd(ale po tem bede mogl opisac bridgestone
Komentarz
-
-
dzięki, szukam potwierdzenia w realu, bo w ADAC wypadły rewelacyjnie, ten test jednak mnie jeszcze nie zawiódłZamieszczone przez AdamBszkoda, kolega ma w Jettcie i są całkiem przyzwoite jeśli chodzi o hałas i trzymanie chociaż on spokojnie jeździ. Co do trwałości to dopiero zrobił na nich 3kkm, więc się nie wypowiem.
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Myślę że nie będą ustępować CPC2, ale mam wrażenie, że maja trochę większe opory toczenia. Nierówności chyba CPC2 lepiej wybierają. Sam się zastanawiam czy je czy CPC5 (jako nowość kusi mnie spróbować).dzięki, szukam potwierdzenia w realu, bo w ADAC wypadły rewelacyjnie, ten test jednak mnie jeszcze nie zawiódł
Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Komentarz